IT-yrityksen kirjanpito

IT-yrityksen kirjanpito olisi nyt vuorossa; kirjanpitäjänhän tulisi olla IT-yrittäjän tärkein kumppani. Siksi onkin tärkeää, että kirjanpitäjälle ovat tuttua kyseisen alan ominaispiirteet, työehtosopimus, lait ja verotus.

Kävimme pyynnöstä puhumassa ja keskustelemassa Talented Solutionsin Eventissä IT-yrityksen kirjanpito- ja verotusasioista. Tapahtumatila olikin tupaten täynnä IT-freelancereita, joilla riitti mainiosti virtaa käsitellä teemoja. Kiitämme Talented Solutionsia hienoista järjestelyistä ja yleisöä erittäin kiinnostuneesta osanotosta.

Esimerkkejä IT-yrityksen kirjanpitoon liittyvistä erityispiirteistä, joita käsiteltiin, olivat mm. holding-yhtiörakenne, freelancerille sopiva yhtiömuoto ja yrityksen kirjanpitoon sopivat vähennykset.

Havaintojemme perusteella IT-freelancereiden suhde yrityksen taloushallintoon on vaihteleva. Osalla riittää intoa paneutua itse monimutkaisiin kiemuroihin ja käyttää omaa aikaa kirjanpidon laatimiseen. Toinen ääripää on ohjelmoijat, joille yrittäminen on vain itsenäisen koodaamisen mahdollistamista. He kokevatkin, että taloushallinto, byrokratia ja verotus ovat oman mielenkiinnon ulkopuolella. Siksi kysymys näiden ulkoistetusta optimoinnista nousi myös tärkeäksi teemaksi.

Personal Business Trainer – palvelu tuo mukavan lisän yrittäjän arjen helpottamiseen. Taloushallinto järjestetään saumattomaksi yrittäjän ja kirjanpitäjän välille. Kuitit ja tositteet siirtyvät automaattisesti digitaalisen taloushallinnon hoidettavaksi tai siihen käytetään älypuhelinsovellusta. Kerran vuodessa yrityksen ja yrittäjän verokortit ja suunnitelmat käydään läpi. Tässä yhteydessä varmistetaan, että kirjanpito ja veroasiat ovat 1) lain mukaan ajan tasalla sekä 2) järkevästi optimoitu. Kyseisen palvelun hinta saadaankin usein moninkertaisesti takaisin.

Jos olet kiinnostunut lisää aiheesta, käy tsekkaamassa YouTubesta Hannu Aaltosen tapahtumasta videoima kooste: https://www.youtube.com/watch?v=jYyhOGTr23g&feature=youtu.be (Tietotyön yrittäjän kirjanpito ja talouden optimointi / 2019 Optimi Talouspalvelut Pekka Mäkelä ja Samuli Simolin.)

Haluatko tietää lisää?

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja kerromme lisää palveluistamme.

Samuli Simolin

Samuli Simolin
+358 50 342 0344
myynti@optimitalous.fi

Optimi suomen vahvimmat

  Lue lisää blogistamme

  yrityksen arvonmääritys

  Yrityksen arvonmääritys

   Yrityksen Arvonmääritys: Substanssiarvo, Tuottoarvo, Tulevaisuuden Kassavirrat, EVA ja Kertoimet Yrityksen arvonmääritys on keskeinen osa liiketoiminnan analysointia ja päätöksentekoa. Tässä artikkelissa vertailemme viittä yleistä arvonmääritystapaa: substanssiarvo,

  Lue lisää »
  yrityksen sukupolvenvaihdos

  Sukupolvenvaihdos

  Tämä artikkeli kertoo tiivistetysti, mikä on yrityksen sukupolvenvaihdos. Kerromme, mitä elementtejä verotuksessa kannattaa huomioida, kun kysymyksessä on sukupolvenvaihdos. Optimi talouspalveluilta onnistuu sukupolvenvaihdoksen konsultointi. Sukupolvenvaihdos verohallinnon

  Lue lisää »
  jydacom kirjanpito

  Jydacom tilitoimisto

  Jydacom on suomalainen toiminnanohjausjärjestelmä, jota käyttää useat suuremmat rakennusliikkeet. Optimi Talouspalvelut on Jydacom tilitoimisto, eli meille Jydacom on tuttu ohjelmisto kirjanpidon kannalta. Kun kyseessä on

  Lue lisää »