Jydacom kirjanpito

Jydacom on suomalainen toiminnanohjausjärjestelmä, jota käyttää useat suuremmat rakennusliikkeet. Optimi Talouspalveluilta onnistuu Jydacom kirjanpito. Kun tilitoimistolle on tuttua Jydacom kirjanpito, taloushallinto onnistuu helposti, ajantasaisesti ja raportointi/ennusteet on asiakkaan käytössä liiketoiminnan hyödyksi.

Jydacom soveltuvuus

Jydacom soveltuu erityisesti urakointiyrityksille, joilla on pitkäkestoisia projekteja. Keikkatyötä tekevien yhtiöiden kohdalla Jydacom ei ole välttämättä paras valinta. Tärkeitä ominaisuuksia Jydacomissa on mm.

 • Raportoinnin jaksottamismahdollisuudet
 • Kustannuspaikkaseuranta / projektilitterointi
 • Kustannuslaskennasta budjetiksi
 • Ennusteet, kuten kassavirran ennustaminen skenaariotyyppisesti

Jydacom pähkinänkuoressa

 • vähän yli 50% Suomen sadasta suurimmasta rakennusliikkeestä asiakkaina
 • esimerkkiasiakkaita Kreate, Consti, Jatke
 • asiakkaita yli 400 kpl
 • omistajana nykyään tanskalainen EG-konserni
 • perustettu 1981
 • suomalaisia kilpailijoita Admicom ja muutama muu.
Jydacom kirjanpito
jydacom kirjanpito

Jydacom ohjelmisto

Jydacom koostuu muutamasta eri ohjelmistopalikasta. Jydacomin ohjelmistoarkkitehtuuri perustuu siihen, että se hyödyntää valmiita ohjelmistoratkaisuja. Itse ydin, toimialaosaamista vaativa ohjelmistoinfra on Jydacomin oma tuote.

Tieto vastaanotetaan ja luovutetaan integraatioin selainpohjaiseen Jiiri-ohjelmistoon. Kaikki data päätyy lopuksi ytimeen, Tuotannonhallinta plus – sovellukseen, jossa on työmaakohtainen seuranta. JD tarjouslaskennasta on rajapinta Tuotannonhallinta plussaan. Myös em. sovellus on menossa selainpohjaiseksi.

Jydacom kirjanpito

Jydacomissa ei voi tehdä kirjanpitoa. Sieltä on kuitenkin integraatiot Procountoriin sekä Microsoft 365 Dynamicsiin. Procountor on kevyempi ja helppokäyttöisempi. Jydacomilla on laaja molempisuuntainen integraatio Procountoriin. Palkanlaskentaintegraatio on toteutettu Mepcoon.

Kun valitset Jydacomin ohjelmistoksesi, tarvitset myös taloushallinnon ohjelmiston ja tilitoimiston. Optimi Talouspalvelut on osaava kumppani, kun valitset ohjelmistoksesi esimerkiksi Jydacomin. Emme ole sinänsä sitoutuneet ainoastaan Jydacomiin, mutta se on yksi hyvä vaihtoehto.

Optimi on Procountor kultapartneri
Optimi on Procountor kultapartneri

Miksi Jydacom kirjanpito – osaaminen on tärkeää?

 1. Tilitoimiston tulee tuntea vähintään toinen seuraavista taloushallinnon ohjelmista: Procountor tai Microsoft 365 Dynamics
 2. Tilitoimiston tulee tuntea palkanlaskennan ohjelmana Mepco
 3. Myyntilaskutus tehdään Jydacomissa. Jos haluat tilitoimiston tekevän myyntilaskutuksen, sen tulee osata käyttää Jydacomin laskutusominaisuuksia. Esimerkiksi monimutkaisia ovat edelleenlaskutettavat materiaalit, jotka tehdään koontilaskuilla kateprosentti lisäten Jydacomissa
 4. Jydacom tarjoaa ennustettavuutta ja raportointiominaisuuksia. Jos tilitoimisto ei ole ajan tasalla ja kirjanpidon tiedot synkronoituja, ennustettavuus ei toimi relevantisti.
 5. Jos yhtiösi toimii perustajaurakoitsijana eli grynderinä, kirjanpitoon liittyy huomattavasti normaalia enemmän erityisosaamista vaativaa asiaa. Keskeisimpänä teemana on oman käytön arvonlisäveron käsittely.

Optimi Talouspalvelut täyttävät edellä mainitut esimerkkiehdot, joten voit halutessasi kysyä meiltä tarjouksen tilitoimistopalveluista.

Jydacom kirjanpito Optimille?

Optimi Talouspalvelut tekee Jydacomia käyttävän kirjanpidon. Optimi voi myös tehdä ostolaskujen käsittelyn, palkanlaskennan, kululaskujen käsittelyn ja myyntilaskutuksenkin asiakkaalle Jydacom-ympäristöä käyttävälle.

Jos Jydacomin kautta saatava raportointi ja ennusteet eivät tarjoa riittävää johtamisen työkalua asiakkaalle, Optimilla on tarjota pidemmälle menevää apua. Optimilla on perustajaurakointia tekeviä asiakkaita, joille se on tehnyt räätälöidyn Microsoft Power BI – analyytiikka- ja visualisointinäkymän yrityksen tarpeisiin.

Mikäli yrityksesi tarvitsisi ulkopuolista controller- tai talouspäällikköosaamista yhtiön johdon tueksi, sekin järjestyy Optimin kautta. Näin laadukkaiden ohjelmistojen tuottama tieto saadaan muunnettua yrityksesi menestykseksi. Optimi taitaa myös vero-optimoinnin ja yhtiöjärjestelyt. Ulkoistamalla nämä palvelut voi saavuttaa kustannusetua in-house talouspäällikön palkkaamisen sijaan.

Kiitos kun luit artikkelin! Lisätietoa aiheesta saat ottamalla yhteyttä Optimiin.

Haluatko tietää lisää?

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja kerromme lisää palveluistamme.

Samuli Simolin

Samuli Simolin
+358 50 342 0344
myynti@optimitalous.fi

Optimi suomen vahvimmat

  Lue lisää blogistamme

  yrityksen sukupolvenvaihdos

  Sukupolvenvaihdos

  Tämä artikkeli kertoo tiivistetysti, mikä on yrityksen sukupolvenvaihdos. Kerromme, mitä elementtejä verotuksessa kannattaa huomioida, kun kysymyksessä on sukupolvenvaihdos. Optimi talouspalveluilta onnistuu sukupolvenvaihdoksen konsultointi. Sukupolvenvaihdos verohallinnon

  Lue lisää »
  jydacom kirjanpito

  Jydacom tilitoimisto

  Jydacom on suomalainen toiminnanohjausjärjestelmä, jota käyttää useat suuremmat rakennusliikkeet. Optimi Talouspalvelut on Jydacom tilitoimisto, eli meille Jydacom on tuttu ohjelmisto kirjanpidon kannalta. Kun kyseessä on

  Lue lisää »