Procountor vai Netvisor?

Tämän artikkelin tavoitteena on kasvattaa taloushallinto-ohjelmistoa miettivän tietoisuutta kahdesta hyvin tavallisesta ohjelmistosta. Moni asiakas vertailee keskenään Procountor- ja Netvisor-ohjelmistoa. Kumpi on parempi, vastaus ei luonnollisesti ole yksiselitteinen. Optimi Talouspalvelut on molempien ohjelmistojen käytössä asiantuntija ja tuntee myös erilaisten asiakkaiden tarpeet, joten pyrimme antamaan hyödyllistä tietoa tässä.

Procountor

Procountor on suomalaisen taloushallinnon palveluja ja ohjelmistoja tarjoavan yritysryppään Accountorin omistama ohjelmisto tytäryhtiönsä kautta. Procountor on yksi varhaisimmista Suomessa toimineista digitaalisen taloushallinnon ohjelmistoista. Procountor toimii pohjoismaissa. Procountoria käyttää yli 90000 yritystä, ja sen partnereina toimii noin 1300 tilitoimistoa. Procountoriin on olemassa noin 100 erilaista integroitavaa sovellusta ja lisäominaisuutta.

Optimi on Procountor kultapartneri
Optimi on Procountor kultapartneri

Netvisor

Netvisor on pohjoismaisen ohjelmistotalo Visman digitaalisen taloushallinnon järjestelmä. Visma on suuri konserni, joka tarjoaa monipuolisesti erilaisia ohjelmistoja yritysten ja yhteisöjen käyttöön. Netvisoria käyttää yli 30000 yritystä. Netvisor-kumppaneina toimii noin 700 tilitoimistoa. Netvisoriin on integroitu noin 140 erilaista sovellusta tai lisäominaisuutta.

Optimi on Netvisor tilitoimistokumppani
Optimi on Netvisor tilitoimistokumppani

Hinnoittelu

Hinnoittelumallit poikkeavat toisistaan jonkin verran. Todennäköisempää on, että peruspaketti tulee kalliimmaksi Netvisorilla. Kuitenkin, jos tositemäärät ja muut hinnoitteluperusteet sattuvat osumaan Netvisorin alemman hintaportaan yläreunaan ja Procountorilla alareunaan, Netvisor saattaa jäädä edullisemmaksi. Toisaalta, Netvisoriin kuuluu maksutta tiettyjä lisäominaisuuksia, kuten mobiilisovellus. Procountor veloittaa mobiilisovelluksen lisenssistä lisämaksua. Jos tiedossasi on välttämättömiä integraatioita muihin järjestelmiin, Netvisorille se löytyy todennäköisesti jo eikä siitä koidu lisäkustannuksia.

Toiminnallisuus

Netvisor on Visman suuren tuoteperheen yksi ”lapsi”. Näin ollen integraatioita ja rinnakkaisia ohjelmistoja löytyy rutkasti. Netvisor tarjoaa tällä hetkellä myös pidemmälle vietyjä toimintoja automatisointiin. Automaattitiliöinnit sekä -maksatustoiminnot ovat paremmat kuin Procountorilla. Toisaalta, Procountoria on helpompi jollakin tavalla käyttää. Tämä johtunee ainakin siitä, että sen ominaisuudet ovat osittain yksinkertaisemmat ja vähemmät.

Yhteenveto

Ohjelmistojen välillä ei ole mullistavia eroavaisuuksia. Suosittelemme vertailijaa tilaamaan ilmaiset testitunnukset vaikka molempiin, ja toteamaan kumpi tuntuu helpommin käytettävältä. Taloushallinnon kokonaisuus ratkaisee. Jos esimerkiksi raportoinnin tarpeet eivät ole syvälliset, ja sen meinaa hoitaa itse taloushallinnon ohjelmassa, on syytä vertailla Netvisoria ja Procountoria sen suhteen keskenään. Jos raportointi suoritetaan kuitenkin jossakin toisessa ohjelmassa, kuten Power BI-työkalussa, tälle asialle ei tarvitse laskea painoarvoa. Ohjelmistovalintaa tehdessä on suureksi avuksi, jos voi ottaa taloushallinnon ammattilaisen mukaan vertailemaan yhtiösi tarvetta ja ohjelmiston tarjoamaa ratkaisua. Optimi Talouspalvelut onkin puolueeton ammattilainen, jolta hoituu sekä Netvisor että Procountor kirjanpidon ohjelmistona.

Haluatko tietää lisää?

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja kerromme lisää palveluistamme.

Samuli Simolin

Samuli Simolin
+358 50 342 0344
myynti@optimitalous.fi

Optimi suomen vahvimmat

  Lue lisää blogistamme

  osakeyhtiön kirjanpito

  Osakeyhtiön verotus

  Tämän artikkelin tarkoitus on kertoa tiivistetysti, mitä osakeyhtiön verotus pitää sisällään. Kerromme mitä osakkaan kannattaa ottaa huomioon verotuksen optimoimiseksi. Optimi Talouspalveluille voit ulkoistaa osakeyhtiön kirjanpidon

  Lue lisää »
  yrittäjän verosuunnittelu

  Kirjanpidon hinta

  Minkälainen tilitoimisto kannattaa valita? Tässä artikkelissa annamme arvokkaita vinkkejä tilitoimiston valintaan. Käsittelemme viittä eri osa-aluetta, joilla on merkitystä tilitoimiston valinnassa. Tilitoimistoksi kutsutaan yritystä, joka tarjoaa

  Lue lisää »